Четвъртък, 07 Януари 2021 15:05

Океанска приказка

След двегодишна изследователска и писателска работа, любопитната история е вече готова и очаква своите откриватели. Това е нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на моята фантазия.

“Океанска приказка” разказва необичайната история на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на едно необятно съкровище да достигне до всички хора по Земята. Съкровището всъщност е един от най-любимите продукти на хората и един от най-скъпите, дори и днес. То е най-популярната подправка на света.

От незапомнени времена малобройно индианско племе е единственото, което притежава екзотичната стока, без да подозира на какво дължи тази чест.  С настъпването на Великите географски открития съкровището става известно и на хората в Европа и бързо се превръща в тяхна любима подправка и наслада в живота. Започват опитите за масово разпространение на необикновения продукт по целия свят. Но всички те са неуспешни. Мнозина се провалят в усилията си да разрешат задачата – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. И така – цели 300 години. Накрая световният проблем бива победен от едно дете.

Повече информация за автора и книгата може да откриете тук: https://vladimirkaradzhov.wordpress.com/okeanska-prikazka/?fbclid=IwAR3n_-y04E6sXH_uZhwfgxHdfZ_TurHGxeOTlQYLJgUrkCdZoCpKnaUfVdI