Петък, 18 Октомври 2019 17:06

Географски Уики редактон за Деня на будителите

По случай Деня на будителите, 1 ноември, младежката секция към Българското географско дружество в партньорство с Уикипедия на български език, Географ БГ и Геолого-географски факултет в СУ „Св. Климент Охридски” организират географски Уики редактон за студенти и ученици.

Събитието ще се проведе на 1 ноември от 16:00 ч. в Геолого-географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. В рамките на редактона Спасимир Пилев от Уикипедия на български език ще направи обучение за коректно редактиране в свободната енциклопедия и ще запознае участниците с постиженията и предизвикателствата на българоезичната версия на Уикипедия.

Участниците в редактона ще могат да допринесат за обогатяването и подобряването на съдържанието на тематични статии, свързани с българската география. Желаещите да се включат в събитието е необходимо да потвърдят участието си с писмо до Българското географско дружество (Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.) в срок до 30 октомври 2019 г.