Понеделник, 18 Февруари 2019 15:09

Български географски фестивал – Стара Загора 2019

Българското географско дружество отправя покана за участие в Българския географски фестивал – Стара Загора 2019. Щастливи сме, че за пета поредна година инициативността на географи от различни поколения и части на страната успява да се осъществи под формата на събитие, което популяризира науките за Земята сред обществото и най-вече сред учениците. Мисия на фестивала е да осъществи връзка между образованието, науката, бизнеса и НПО-сектора в областта на науките за Земята.

Българският географски фестивал съществува от 2015 г. Главни съорганизатори са образователният сайт Географ БГ и Българското географско дружество. Четири поредни години фестивалът събира стотици учители, ученици, студенти, научни работници и приятели на географската наука от цялата страна за два дни в поредица от образователни и научнопопулярни събития. Всяка година фестивалът се провежда в различно населено място на България в зависимост от инициативността на местната географска общност. Предходните издания на фестивала в Ямбол (2015), Казанлък (2016), Пазарджик (2017) и Русе (2018) доказаха необходимостта от подобен форум и ползите от него.

И през настоящата 2019 г. очакваме събитието да бъде посетено от няколкостотин души от цялата страна, които да се включат във фестивалната програма на 20 и 21 април 2019 г. На 19 април 2019 г. специално за учениците и гражданите на община Стара Загора ще бъдат организирани и редица събития, които ще обогатят образователния и културен календар на града.

Повече за предшестващите събития и мероприятията на самия географски фестивал, както и начина за регистрация за участие, можете да научите в сайта на Географ БГ (www.geograf.bg).