Петък, 31 Август 2018 21:15

Защита на личните данни в Българско географско дружество

Ние от  Българското географско дружество се ангажираме да защитаваме Вашите лични данни. Преди да ни изпратите Вашите лични данни, препоръчваме Ви да се запознаете с настоящата политика за поверителност, която ще Ви разясни как и какви лични данни обработваме Дружеството като част от нашата дейност.

Общият регламент за защита на данните (GDPR) е приет още през 2016 г., но влиза в сила на 25 май 2018 г. Регламентът има за цел да уеднакви и актуализира съществуващите регулации за защита на личните данни в целия Европейски съюз, като се цели промяна в начина, по който организациите боравят с тях. След 25 май 2018, всички граждани на ЕС ще имат пълен контрол над данните, които предоставят на различните организации. GDPR защитава правата за поверителност на данните на всеки човек, който е в ЕС, без значение дали информацията се обработва в рамките на Европейския съюз или извън него.

Българското географско дружество е администратор на лични данни по отношение на изпратените от Вас и обработвани от нас данни.

Когато се свържете с Българското географско дружество при попълване на формуляр за членство, ние ще обработим информацията, включително лични данни, които сте ни предоставили, сред които данни може да включват: Вашето име, фамилия, телефон, електронен адрес, физически адрес и допълнителната информация, която сте включили в онлайн формулярите ни.

Българското географско дружество ще обработва Вашите лични данни в съответствие с приложимото законодателство.

Българското географско дружество събира, използва и обработва информацията, описана по-горе, за целите, предвидени в настоящата политика, които могат да бъдат:

  • Цели, необходими за доставяне на продукти или услуги от Дружеството за Вас;
  • Цели, необходими при организирането на дадено събитие;
  • Цели, за които Вие сте дали своето изрично съгласие;
  • Цели, необходими за изпълнението на законови задължения на Дружеството.

При съхранението на данни, прилагаме генералния принцип за съхранение на данни в минимален обем и за срок не по-дълъг от необходимото за предоставяне на Услугите, подсигуряване на тяхната сигурност и надеждност и изискванията на закона.

Вашите лични данни няма да бъдат споделени с нито една друга организация или компания без Вашето изрично съгласие. Във всички останали случаи не предоставяме лични данни на трети лица.

Важно е да знаете, че можете да оттеглите Вашето съгласие за обработване на лични данни по всяко време, като ни пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Като лице, за което се отнасят данните, имате право на достъп до обработваните за Вас лични данни. Освен това можете да възразите срещу събирането и по-нататъшната обработка на Вашите лични данни, както и да поискате същите да бъдат коригирани или изтрити (когато за нас не е налице валидно правно основание да продължим да ги обработваме).

Българското географско дружество няма да разпространя Ваши лични данни без Ваше изрично съгласие. След изтичане на срока за обработване на личните Ви данни, ние ще ги изтрием по траен начин и няма да ги използваме в бъдеще, освен ако не е налице Ваше изрично съгласие.