Четвъртък, 17 Май 2018 21:15

Представяне на книгата „НЕПОЗНАТИЯТ И НЕРАЗПОЗНАТИЯТ АНАСТАС ИШИРКОВ” в Пловдив

Вчера в Пловдив в Малката раннохристиянска базилика пред университетски преподаватели от Аграрния и Пловдивския университет, студенти, учители, бивши и настоящи работници в културните институции в града и приятели се състоя представянето на книгата на доц. Пело Михайлов „Непознатият и неразпознатият Анастас Иширков”.

Нейната премиера беше на 17 април 2018 г., по време на честванията в село Професор Иширково на 150 години от рождението на акад. Анастас Иширков. Книгата се издава с финансовата подкрепа на Земеделска кооперация „Нива - 93” в с. Професор Иширково.

В Пловдив книгата беше представена от проф. Живко Гешев, когото авторът определи като „мой баща в професията на университетския преподавател”.

„Надявам се от страниците на моята десета книга професор Анастас Иширков да Ви стане познат и да предизвика у Вас поне една десета от възхищението, което е оставил у мен”, каза в заключение доц. Пело Михайлов.

Той поясни, че юбилейните прояви в Пловдив, свързани със 150-годишнината на акад. Анастас Иширков, ще продължат през септември.

„Постигната е договореност от 11 до 28 септември в Народната библиотека „Иван Вазов” - Пловдив, във фоайето на 2. етаж, да гостува изложбата от 20 табла, свързани с живота и професионалната дейност на Иширков, подготвени от колегите от Българското географско дружество. А библиотеката ще изложи книги на акад. Иширков, които притежава във фондовете си. Мисля, че 11 септември 2018 г. ще е един добър ден за учредяване на Клуб на Българското географско дружество в града под тепетата", завърши доц. Пело Михайлов.

Книгата се предлага за продажба в книжарница „Български книжици” (и в електронната книжарница), книжарница „Сиела” в Северното крило на  СУ „Св. Климент Охридски” и в книжарница „Магистър” във фоайето на Великотърновския университет.

 

Авторът (вляво) с проф. Живко Гешев

 

Авторът Пело Михайлов

 

Аудиторията на представянето

 

Пело Михайлов със свои студенти