Вторник, 18 Февруари 2020 19:39

Победител в конкурса за лого на Международна географска конференция “Geo Decade 2020-2030”

Победителят в конкурса за лого на предстоящата Международна географска конференция “Geo Decade 2020-2030” е Преслава Тодорова от гр. Велико Търново!

Нейното предложение за лого бе избрано измежду 31 варианта, изпратени от 22 участници в конкурса, които до приключване на гласуването останаха анонимни за 12-членното жури, включващо представители на Управителния съвет на БГД и Изпълнителното бюро.

Преслава е все още ученик и през настоящата година ѝ предстои да се дипломира в специализираната паралелка „Изкуства“ с профил „Графичен дизайн“ в старопрестолното СУ „Емилиян Станев“. Нейното обучение по профилиращия предмет започва едва преди две години, а нейни преподаватели по специалните предмети са: Светлана Бенкова (Компютърна графика и анимация), Венцислав Цонев (Графичен дизайн) и Сребринка Лакова (Рисуване).

Момичето споделя, че учителите ѝ са всецяло отдадени на професията си и учениците. Именно по този начин успяват да вдъхновят нея и съучениците ѝ да работят усърдно и да развиват уменията си. Лично тя е амбицирана от тях да задълбочи познанията си по специалността и да продължи да се занимава професионално с професията графичен дизайнер.

Преслава е активен художник – ежегодно участва в училищните изложби на СУ „Емилиян Станев“, а миналата година е участвала в конкурса „BOARDIFUL търси лого“.

Любопитен факт е, че един от конкурентите на Преслава в конкурса бе нейната съученичка Надежда Бенкова, която също изучава „Графичен дизайн“ и се включи в конкурса с 4 предложения за лого.

Пожелаваме успех на двете момичета в професионалната им реализация!

С благодарност към всички, които се включиха в конкурса на БГД за лого на географското десетилетие!

***


В концепцията на Преслава за лого на Международната конференция “Geo Decade 2020-2030” кълбовидната форма символизира планетата Земя, в която северното полукълбо е изобразено с „нормална“ градусна мрежа, а южното полукълбо със стилизирани човешки фигури, които представят международните отношения в конференцията. Завършващият елемент в логото е надписът, който осъществява връзката между двете полукълба и в същото време се асоциира с връзката „човек-природа“.